Ratatouille

Serverar: 4 portioner

Ratatouille.

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • ½ dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad timjan
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Ta fram 2 ugnsplåtar med bakpapper på.
    3. Skiva zucchinin i 1-2 mm tjocka skivor och auberginen i ca 3 mm tjocka skivor. Sprid ut dem på den varsin bakplåt. Pensla ett tunnt lager olivolja ovanpå och låt de stå i ugnen tills de börjar få färg, vänd dem och sätt in i ugnen några minuter till.
    4. Hacka löken fint och skiva paprikorna. Ha ner tillsammans med 3 msk olivolja i en gryta. Stek dem mjuka på låg värme i 10 minuter, låt de inte bli bruna. Pressa i vitlöken och häll över krossade tomater och tomatpurén. Höj värmen och låt det småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Häll upp 1/3 av tomatblandningen i en stor gryta. Blanda persiljan och timjan och strö över 1 msk. Lägg över hälften av zucchinin och auberginen.
    6. Häll sedan ett nytt lager med tomatblandning, sedan örtblandning, zucchini aubergine och till sist ett lager med tomatblandning igen. Toppa med de sista örterna.
    7. Sätt på lock och låt stå på svag värme 10 minuter. Höj värmen och låt stå 15 minuter till.
    8. Serveras varm, ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Antonmat 21 februari 2008

    Fick samma min som gubben i filmen fick när jag åt denna.

    Gurgelfranz 16 februari 2009

    God grönsaksröra, jag hade tyvärr ingen färsk timjan så det fick bli torkad. Jag har på känn att det skulle bli rätt stor skillnad om jag använder färsk....kanske en 4:a i betyg rent av....

    Relaterade Artiklar

    Skördefest i Lund
    Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...

    Syrah - druva med gamla anor
    Druvan Syrah anses vara den av de nobla druvorna som går att spåra...

    Den goda franska maten
    Idag serverar vi två typiska franska rätter, Ratatouille och Moules à...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben