Svensk Ratatouille

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kan serveras som tillbehör till stekt eller grillat kött och fisk men även som ensamrätt med ett gott bröd Kan även tillagas på grill i foliepaket, alltsammans läggs då i folie med 1 msk olivolja och läggs på samtidigt som köttet.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 15 rädisor
  • 15 färska champinjoner
  • 1 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 5 färska tomater
  • ½ kruka färsk timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1-2 tsk pressad citron
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken grovt. Skala och skiva vitlöken. Ansa och kvarta rädisor och champinjoner. Dela gurkan på längden, (skala ev) kärna ur med en sked, skiva och dela skivorna igen så det blir 4e-delar.
    2. Fräs allt detta i olja och smör tills löken är mjuk och glansig, rädisor och gurka mjuka, och svampen ser klar ut.
    3. Skålla, skala och klyfta tomaterna tunt under tiden Tillsätt dom och timjanen, fräs med till tomaterna faller ihop.
    4. Smaka av med kryddor och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Skördefest i Lund
    Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...

    Syrah - druva med gamla anor
    Druvan Syrah anses vara den av de nobla druvorna som går att spåra...

    Den goda franska maten
    Idag serverar vi två typiska franska rätter, Ratatouille och Moules à...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben