Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Favoritbrödet

  • NewDown 14 oktober 2008

    Hej
    Är lite nyfiken på vad ni har för favoritbröd som ni bakar?
    I vår familj så har vi 2 favoriter:
    Brännöbrödet
    ochLjust bondböd med surdeg

  • irrevirre 14 oktober 2008

    Skrivet av NewDown den 14 okt 2008

    Hej
    Är lite nyfiken på vad ni har för favoritbröd som ni bakar?
    I vår familj så har vi 2 favoriter:
    Brännöbrödet
    ochLjust bondböd med surdeg


    Nyfiken på Brännöbrödet. Kan man äta det som frukostmacka eller är det till mat?

  • NewDown 14 oktober 2008

    Skrivet av IrreVirre den 14 okt 2008

    Skrivet av NewDown den 14 okt 2008

    Hej
    Är lite nyfiken på vad ni har för favoritbröd som ni bakar?
    I vår familj så har vi 2 favoriter:
    Brännöbrödet
    ochLjust bondböd med surdeg


    Nyfiken på Brännöbrödet. Kan man äta det som frukostmacka eller är det till mat?


    Oftast har jag det tex till mellanmålet eller om vi har bjudit hem några på kvällsmacka, brännöbrödet blir ju lite mer än "bara" en smörgås". På jobbet bjöd jag på detta bröd ihop med lite gott pålägg när vi skulle ha APT en gång det var väldigt uppskattat.

  • zonale 14 oktober 2008

    Jag varierar oftast mellan dessa:
    Grov långfranska
    Baguetter
    Kalljästa rågsiktslimpor
    Mina kumminbröd
    Mörka lantbrödskakor
    Solrosbröd
    Det blev visst många...........................:)

  • GrodanOchLillebror 14 oktober 2008

    Hemma här blir det oftast
    Filmjölkslimpa i långpanna

  • NewDown 14 oktober 2008

    Här fick man ett par nya recept att prova, gu vad roligt(L)
    Fler förslag det är så kul att höra vad andra har för favoriter:)(L)

  • Mellanbellan 14 oktober 2008

    Jag gillar dessa bäst, har slutat baka frallor
    Anitas youghurtbröd i långpanna
    Råglimpor

  • Fiona 14 oktober 2008

    Mitt favoritbröd är ett "höftabröd" som inte finns något mått på direkt...
    Använder ett paket torrjäst, och sedan vatten... vetemjöl, grahamsmjöl, solroskärnor och linfrön.. lite olivolja, salt, och en liten gnutta socker...

  • Smulpajen 14 oktober 2008

    Något av dessa finna alltid på frukostbordet hos mig! Vörtbrödet bara till jul förstås!




  • LaJefa 14 oktober 2008

    Efterlyser ett snabb bakat bröd...helst ingen jästid.

  • luthfisk 14 oktober 2008

    Kan lägga in favoritbröden imorgon :p

  • boz1965 14 oktober 2008

    Jag bakar inte så mycket bröd, men jag brukar alltid ha Pågens Lingongrova hemma - MUMS!

  • NewDown 15 oktober 2008

    Surdegsbröd bakade min mamma alltid när jag bodde hemma, så saftigt o gott mins jag.
    Har själv inte baka det så ofta men tror nog att jag ska börja testa det och vidga mina vyer lite nu när jag är mammaledig.(L)

  • babbs 15 oktober 2008

    Själv bakar jag schweiziskt bondbröd som jag hittade receptet på i Allt om Mat på 70-talet och tekakor bakade med havregrynsgröt, ett recept som jag fått av en kompis. Jag lägger in recepten lite senare om någon är nyfiken.

  • NewDown 15 oktober 2008

    Skrivet av babbs den 15 okt 2008

    Själv bakar jag schweiziskt bondbröd som jag hittade receptet på i Allt om Mat på 70-talet och tekakor bakade med havregrynsgröt, ett recept som jag fått av en kompis. Jag lägger in recepten lite senare om någon är nyfiken.


    Ja lägg in dem, tycker de låter gott (Y)(L)

    Brö har nog stigit mig åt huvudet idag.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.