- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut
Barnens favorit hemma hos oss.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Rör ut i lite av vattnet. Tillsätt surdeg och salt.
- Arbeta in ca 2/3 av mjälet till en smidig deg. Låt jäsa ca 50 min i bunken, övertäckt.
- Arbeta in resten av mjölet och forma 2 limpor eller stora bullar. Strö gärna lite mjöl på.
- Lägg på smorda plåtar och låt jäsa i 30 min.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 15 min. Stäng sedan av ugnen och låt brödet stå inne ytterligare 15 min.
- Låt brödet kallna på galler.
( Jag sprayar med varmt vatten på brödet när det är färdigt, det ger en mjukare skorpa.)
Publicerat den
11 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blev en jättegod smak på brödet. Sen att jag inte kunde baka riktigt är en annan sak. Första gången med surdeg. Men övning ger färdighet. Så jag ska testa fler gånger. Men gott bröd var det i alla fall..
Hur varm ska ugnen vara?
hur varm ska ugnen vara då?
den är säkert jättegod