Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baguetter

(6 kommentarer)  
Baguetter Baguetter
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sega baguetter med knaprig skorpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen däri. Blanda ner youghurt, salt, socker och 1 l mjöl. Arbeta degen länge, 10 min ger ett segt och godare bröd. Låt jäsa 2 tim.
  2. Knåda och dela i 4 delar. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Baka ut genom att rulla ut längder och sedan tvinna dem lite. Jäs ytterligare i 30 min på plåten.
  3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 min.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • vegannika 25 maj 2008

    Dom här bröden blev toppenbra. Gjorde portionsbröd till grillkvällen och dom blev mkt uppskattade. Gott med ÄKTA bröd istället för tillsatserna man köper i butik.

  • Gillsan 25 juli 2008

    Dessa bröden blev kanon jag gjorde dem förra veckan.

  • ohsally 10 juli 2009

    Tänkte pröva detta recept det verkar enkelt...

  • lollilotta 18 augusti 2009

    Hej. Har gjort detta brödet några gånger. Men jag får inte till det med knaprig skorpa. Något tips på vad jag ska göra för att få det? Annars så är det ett jättegott bröd :)

  • Anna-Sara 16 augusti 2010

    Blev jättebra! Pressade i tre klyftor vitlök och fick vitlöksbaguetter.

  • IdaKonig 27 maj 2012

    Väldigt bra recept härlig konsistens av yoghurten! Kastade in lite vatten i ugnen direkt när ja satte in dem då får dem den där \'\'knastriga\'\' skorpan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.