Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baguetter med vallmo-, solros-, eller sesamfrön

 
Baguetter med vallmo-, solros-, eller sesamfrön Baguetter med vallmo-, solros-, eller sesamfrön
Skriv ut

Härliga baguetter till frukost eller fika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37° grader fingervarmt. Rör ut jästen i vattnet.
  2. Rör ner yoghurt, vispgrädde salt och socker. Blanda ner mjölet och arbeta ihop till en deg, ca 10-12 min. Låt jäsa under duk i ca 1½ timme.
  3. Tag ur degen och knåda en stund, dela den i 3 lika stora delar och forma till baguetter. Tvinna dem lite och lägg på en plåt. Låt jäsa ytterligare i ca 40 min.
  4. Pensla baguetterna med uppvispat ägg och strö över valfrai frön.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 275° i 7 min. Sänk temperaturen till 200°och grädda baguetterna ytterligare 15-20 minuter.
  6. Låt baguetterna svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.