Vi ska ha gäster på lördag som inte tidigare har varit hos oss. Jag är lite rädd att prova något nytt men känner att fantasin tryter ordentligt. Jag är ute efter något gott tilltugg när gästerna kommer och sedan en go middag och något gott till efterrätt.
Det viktigaste är att middagen sköter sig något sånär själv eftersom jag har en tendens att stå i köket medan alla andra är inne i vardagsrummet och snackar. Jag vill alltså inte stå och laga en rätt med massor av moment när gästerna är där utan det skulle vara jättebra med tips på rätter som jag kan förbereda innan gästerna kommer.
Som tilltugg rekommenderar jag dillscones med lax. Gör vanlig sconesdeg men blanda i 1 msk hackad dill. Gör sedan små portionsscones som grädda dem gyllenbruna. Kan göras dagen före. Vid servering breder man på färskost smaksatt med pepparrot och en liten skiva rökt lax. Väldigt gott med roliga smaker.
Till varmrätt rekommenderar jag någon typ av gryta där det inte gör något om den står och puttrar en god stund. Någon mustig nötköttsgryta eller fläskfilégryta med potatis/ris och sallad, kanske en liten morotspuré till också.
Till efterrätt en kaka som kan bakas i god tid. Kladdkaka med pistagemandlar och espresso? Tarte tatin? Eller kanske vit chokladmousse med jordgubbspuré. Gjorde sådan på nyår. Bakade mandelflarn två dagar innan, gjorde moussen dagen före och vid servering mixade jag tinade jordgubbar med lite limesaft och florsocker. Tunt lager ovanpå moussen (upphälld i cocktailglas eller något annat vackert glas) och ett flarn för lite krispighets skull. Enkelt och gott.
Disen23 september 2008
Glömde, ölkorv. Det är så gott med ölkorv och chilinötter till drinken.
Försökte få in "piggelindrinken" men det gick inte så jag försöker igen.piggelindrink
Denna är utmärkt även en höstdag.(Y)
SDMaya23 september 2008
Blir ni många?
Vet ju inte riktigt vad du tycker om för mat så här kommer lite blandade förslag.(Y):p
Lite att tugga på innan maten till en drink:
[recept] 114290[/recept]
Här kommer mina tips på middag:
[recept] 19197[/recept]
[recept] 19157[/recept]
[recept] 24511[/recept]
[recept] 47253[/recept]
[recept] 19267[/recept]
Hej alla
Vi ska ha gäster på lördag som inte tidigare har varit hos oss. Jag är lite rädd att prova något nytt men känner att fantasin tryter ordentligt. Jag är ute efter något gott tilltugg när gästerna kommer och sedan en go middag och något gott till efterrätt.
Det viktigaste är att middagen sköter sig något sånär själv eftersom jag har en tendens att stå i köket medan alla andra är inne i vardagsrummet och snackar. Jag vill alltså inte stå och laga en rätt med massor av moment när gästerna är där utan det skulle vara jättebra med tips på rätter som jag kan förbereda innan gästerna kommer.
Tack, tack, tack!!!!
Här kommer ettlöitet förslag från mej. Allt kan du förbereda, förrätt och efterrätt i kylskåpet och huvudrätten klar för gratinering när gästerna kommer.
Lycka till! (Y)
Räkcocktail med kräftstjärtar
Gräddig kycklinggratäng med bacon och jordnötter
Hallonpannacotta under skogsbärskaramell
Tack så mycket. Pannacotta är ju helt underbart!
Ingen annan som har några ideér?
//H
Här kommer lite alternativ:
Ostkex med valnötter
Pestosnurror
Fläskfilégryta 4 peppar eller fläskfilé baconbus
Choklad- och yoghurtkräm med frukt och bär
Något som kanske passar? Återkommer när jag fått tänka till lite mer.:p
kall rimmad kycklingfilé
dettaa är en bra rätt då den görs i förväg
Som tilltugg rekommenderar jag dillscones med lax. Gör vanlig sconesdeg men blanda i 1 msk hackad dill. Gör sedan små portionsscones som grädda dem gyllenbruna. Kan göras dagen före. Vid servering breder man på färskost smaksatt med pepparrot och en liten skiva rökt lax. Väldigt gott med roliga smaker.
Till varmrätt rekommenderar jag någon typ av gryta där det inte gör något om den står och puttrar en god stund. Någon mustig nötköttsgryta eller fläskfilégryta med potatis/ris och sallad, kanske en liten morotspuré till också.
Till efterrätt en kaka som kan bakas i god tid. Kladdkaka med pistagemandlar och espresso? Tarte tatin? Eller kanske vit chokladmousse med jordgubbspuré. Gjorde sådan på nyår. Bakade mandelflarn två dagar innan, gjorde moussen dagen före och vid servering mixade jag tinade jordgubbar med lite limesaft och florsocker. Tunt lager ovanpå moussen (upphälld i cocktailglas eller något annat vackert glas) och ett flarn för lite krispighets skull. Enkelt och gott.
Glömde, ölkorv. Det är så gott med ölkorv och chilinötter till drinken.
Försökte få in "piggelindrinken" men det gick inte så jag försöker igen.piggelindrink
Denna är utmärkt även en höstdag.(Y)
Blir ni många?
Vet ju inte riktigt vad du tycker om för mat så här kommer lite blandade förslag.(Y):p
Lite att tugga på innan maten till en drink:
[recept] 114290[/recept]
Här kommer mina tips på middag:
[recept] 19197[/recept]
[recept] 19157[/recept]
[recept] 24511[/recept]
[recept] 47253[/recept]
[recept] 19267[/recept]
Dessert:
[recept] 43021[/recept]
[recept] 46179[/recept]
[recept] 20487[/recept]
[recept] 19142[/recept]
Hade lite svårt att välja så det blev många :p(L)
Oj blev fel där med tilltugget...
Provar igen
[recept] 20490[/recept]
Lite tips från mig på lättlagade och snabba rätter, som gör att du inte behöver stå i köket hela dagen - eller kvällen. (Y)
Och goda såklart!
recept[/17637]recept
recept[/20822]recept
recept[/43463]recept
recept[/46321]recept
Pratar i telefon samtidigt så tecknet hamnade såklart fel.
Här kommer de rätta :p
Balsamfilé
Fikon och mozzarella
Kyckling med rosmarin och vitlök
Lax med tomater och mozzarella
Är inte så hej på desserter men här kommer iallafall ett par underbara huvudrätter från mej:
Sinkadus
Kycklingfilé Piccata