Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Abborrfiléer i exotiskt sällskap

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Abborre är väl en av våra svenskaste fisksorter, här får den sällskap av tigerräkor, sambal oelek, ostronskivling samt wokade grönsaker. Att använda ströbröd av majs som blandas med vanligt ströbröd ger en fantastiskt vacker stekyta. Eventuellt kan man servera nudlar eller ris som tillbehör för att öka den exotiska känslan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj tigerräkorna i kallt vatten och ta bort tarmen utmed ryggen om detta inte redan är gjort, låt dem rinna av.
  2. Hetta upp olivoljan tillsammans med sambal oelek i en stek eller wokpanna, stek tigerräkorna som hastigast till vackert röd färg, ta upp dem och låt dem svalna.
  3. Ansa svampen och skär den i mindre bitar, stek dem i smör, salta och peppra, ta upp och låt rinna av.
  4. Blanda ströbrödssorterna på ett fat, häll upp vetemjölet på ett annat fat, häll de uppvispade äggen i en större skål så att fisken kan doppas i äggsmeten.
  5. Salta och peppra på fiskfiléerna, vänd dem först i vetemjöl, sedan i äggen och till sist i ströbrödsblandningen, klappa dem torra så att inget löst ströbröd finns kvar. Låt dem vila en stund.
  6. Stek fisken gyllengul i smör på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida, håll dem varma.
  7. Woka grönsakerna enligt anvisningen på paketet och lägg sedan upp dem på ett varmt serveringsfat.
  8. Hetta upp svampen tillsammans med tigerräkorna, det blir starkare ju mer olja från stekningen av tigerräkorna som används, häll svamp och räkor över grönsakerna.
  9. Placera ut abborrfiléerna ovanpå och garnera med citronklyftor och ett par dillvippor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.