Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostgratinerad rödlöks- och rödbetssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vem minns inte den franska löksoppan? Detta är en variant med rödbetor och ädelost. Supergod och lättlagad.

Ingredienser

Instruktioner

Skala lök och rödbetor. Skiva löken och skär rödberorna i tunna stavar. Hetta upp smöret i en gryta och fräs lök och rödbetsstavar en kort stund. Tillsätt timjan, vi´n, vatten och buljongtärningar. Låt soppan sjuda 20 min under lock. Sätt ugnen på 250 grader. Smaka av soppan med salt och peppar och ev ½ dl rött vin för att öka syran något. Häll upp soppan i ugnssäkra skålar, lägg i en rostad brödskiva i varje skål och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.