Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostgratinerade kotletter

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel variant på kotletter i ugn. Kotletterna blir möra och goda. Vill man ha lite mindre fett går det bra att ta matlagningsgrädde. Eftersom jag har ett barn som är laktosintolerant har jag också gjort den med låglaktosgrädde och det går lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

Stek kotletterna så de får fin färg. Krydda. Lägg i ugnseldfast form. Skär hela lökskivor och fördela ovanpå kotletterna. Skiva/ hyvla gräddädelosten och lägg ovanpå lökskivorna. Häll över grädden, men ej så det täcker lök och ädelost ( då flyter det ut). In i ugnen ca 60 minuter 200 grader Tiden kan variera lite beroende på kvaliten på kotletterna. jag brukar skära lite i en för att se att de är möra. Mot slutet kan man gärna dra ner värmen så ädelosten ej blir bränd. de ska vara ljusbruna när de är klara. Äts med fördel till kokt potatis/ presspotatis och en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Okänd 28 mars 2010

    jag ger dig en 4 ,mmm gott tyckte vi

  • magda73 15 september 2010

    Det var den godaste kotletten jag nagonsin har atit. Jag lagade den till min mormor som ar 93 ar och hon sa att den var den godaste ock moraste hon nansin har atit. Tack sa hemskt mycket for receptet Nu vet jag att man kan ata kotletter utan att den ar seg som tuggummi Min nasta bjudnings ratt 8-)

  • Freidreish 10 april 2012

    Fruktansvärt gott, det här är jag sugen på varje vecka! :D

  • move65 11 april 2012

    Kul att ni gillar receptet! Det kommer ursprungligen från min svärmor som gillar att laga enkel och god mat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.