- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Grymt god kaloririk sås som passar till det mesta.
har även använt såsen som gratängsås och som bechamel i lasagne.
Instruktioner
- Koka upp vatten för pastan.
- Smält smöret i en annan kastrull och blanda i mjölet och låt det brynas en stund. Blanda sakta i grädden och mjölken se upp så det inte skär sig.
- Lägg i pastan i pastavattnet.
- Värm såsen tills den bubblar lite och smula sedan ner osten. Rör konstant så det inte bränns i botten.
Krydda med lite salt och peppar, Rör i spenaten. Stäng av värmen.
- Koka färdigt pastan häll av den. spara lite av pastavattnet. Häll tillbaka pastan i kastrullen.
Häll över ostsåsen. blanda runt, späd med pasta vattnet om det blir för tjockt.
- Servera med en fräsch grönsallad och lite hembakt bröd.
Voila!
Klart för att ätas och njutas.
Publicerat den
25 oktober 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God men jag minskade mängden grädde.