Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostsås med spenat till pasta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Grymt god kaloririk sås som passar till det mesta. har även använt såsen som gratängsås och som bechamel i lasagne.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten för pastan.
  2. Smält smöret i en annan kastrull och blanda i mjölet och låt det brynas en stund. Blanda sakta i grädden och mjölken se upp så det inte skär sig.
  3. Lägg i pastan i pastavattnet.
  4. Värm såsen tills den bubblar lite och smula sedan ner osten. Rör konstant så det inte bränns i botten. Krydda med lite salt och peppar, Rör i spenaten. Stäng av värmen.
  5. Koka färdigt pastan häll av den. spara lite av pastavattnet. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Häll över ostsåsen. blanda runt, späd med pasta vattnet om det blir för tjockt.
  6. Servera med en fräsch grönsallad och lite hembakt bröd. Voila! Klart för att ätas och njutas.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ChallanBGood 16 november 2010

    God men jag minskade mängden grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.