Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägglåda med lax

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En god liten rätt på kvällskvisten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hårdkoka äggen. Kyl, skala och skiva dem. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  2. Strimla laxen och strö den och dillen över äggen.
  3. Vispa grädden ganska tjockflytande. Blanda i potatismjöl och grovmalen svartpeppar. Häll grädden över innehållet i formen.
  4. Strö över riven ost och gratinera i 225-250 grader i 10-15 minuter eller tills lådan är genomvarm och har fin färg.
  5. Servera med isbergssallad och rostat bröd eller brytbröd.
  6. Jag bytte ut den rökta laxen mot ett par filébitar av djupfryst lax, som jag kokat i lättsaltat vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.