Den här delikata vegetariska rätten passar utmärkt som en lätt lunch eller som en del av brunchbuffén.
Instruktioner
- Skölj sparrisarna väl, skär av den nedre träiga delen och skala dem.
- Lägg sparrisarna i lättsaltat kokande vatten och koka dem tio minuter. Sparrisarna ska fortfarande ha tuggmotstånd. Låt dem rinna av. Ta persiljebladen från kvistarna och hacka bladen fint.
- Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med rikligt med salt och peppar. Tillsätt hälften av persiljan. Skär sparrisarna i 3 cm långa bitar. Smält smöret i en stekpanna.
- Fräs sparrisarna snabbt i smöret och häll i äggen. Rör långsamt och försiktigt i äggen och vänd efterhand som de stelnar.
- Ta av stekpannan från värmen när äggröran är lagom fast. Lägg upp på assietter och strö över resten av persiljan.
Publicerat den
15 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar