Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggröra med färsk sparris

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Den här delikata vegetariska rätten passar utmärkt som en lätt lunch eller som en del av brunchbuffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj sparrisarna väl, skär av den nedre träiga delen och skala dem.
  2. Lägg sparrisarna i lättsaltat kokande vatten och koka dem tio minuter. Sparrisarna ska fortfarande ha tuggmotstånd. Låt dem rinna av. Ta persiljebladen från kvistarna och hacka bladen fint.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med rikligt med salt och peppar. Tillsätt hälften av persiljan. Skär sparrisarna i 3 cm långa bitar. Smält smöret i en stekpanna.
  4. Fräs sparrisarna snabbt i smöret och häll i äggen. Rör långsamt och försiktigt i äggen och vänd efterhand som de stelnar.
  5. Ta av stekpannan från värmen när äggröran är lagom fast. Lägg upp på assietter och strö över resten av persiljan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.