Precis lagom som en enkel kvällsrätt eller som en läcker och snabblagad överraskning till den sena söndagsfrukosten.
Instruktioner
- Tomatsås: Skär löken i tärningar. Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken. Pressa ner vitlöken.
- Tillsätt tomaterna med spad och tryck sönder dem med en gaffel. Rör ner honung. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar. Låt sjuda utan lock på svag värme i 15 minuter. Ta grytan från värmen.
- Skölj och torka basilikan och körveln, nyp av bladen och strimla dem fint.
- Vispa sönder äggen med en ballongvisp i en skål. Blanda ner crème fraiche, vatten och 1 msk av parmesanosten. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar.
- Smält matfettet i en stekpanna. Häll äggblandningen i pannan och låt den stelna på svag värme. Dra en träspade genom äggröran. Tillsätt 2 msk av örterna. Lägg upp på tallrikar. Strö över resten av örterna och osten. Servera genast.
Publicerat den
26 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar