Jag har inte själv bakat denna pizza, men receptet kommer från en kvinna som bott i Italien och som garanterar att detta är äkta italiensk pizza.
Instruktioner
- Smula sönder jästen i en bunke och blanda den sedan med salt och olja. Häll i lite av vattnet och blanda tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet och blanda sedan ner mjöl tills degen inte längre klibbar. Strö lite mjöl över, täck den och låt den sedan jäsa i drygt en halvtimme.
- Gör i ordning fyllningen under tiden.
- När degen är färdigjäst är det lagom att sätta på ugnen på 250 grader.
- Knåda ut alla luftbubblor och dela degen i två delar.
- Kavla varje del till en tunn platta, lagom stor för en vanlig plåt. Lägg degplattan på bakplåtspapper och pensla på olja i ett tunt lager.
- Häll på passerade tomater och smeta ut tomaterna med hjälp av en sked till ett tunt lager.
- Sätt in plåten längst ner i den varma ugnen och grädda i ungefär 10 minuter. Pizzan får inte brännas utan ska bara bli färdiggräddad i bottnen.
- Ta ut pizzan ur ugnen och lägg på ostblandningen och eventuell annan fyllning. Strö till sist på oregano. Grädda färdigt i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Skär pizzan i "klyftor" och servera direkt!
- Buon appetito!
Publicerat den
26 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar