Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äkta italiensk pizza

 
Skriv ut

Jag har inte själv bakat denna pizza, men receptet kommer från en kvinna som bott i Italien och som garanterar att detta är äkta italiensk pizza.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en bunke och blanda den sedan med salt och olja. Häll i lite av vattnet och blanda tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet och blanda sedan ner mjöl tills degen inte längre klibbar. Strö lite mjöl över, täck den och låt den sedan jäsa i drygt en halvtimme.
  2. Gör i ordning fyllningen under tiden.
  3. När degen är färdigjäst är det lagom att sätta på ugnen på 250 grader.
  4. Knåda ut alla luftbubblor och dela degen i två delar.
  5. Kavla varje del till en tunn platta, lagom stor för en vanlig plåt. Lägg degplattan på bakplåtspapper och pensla på olja i ett tunt lager.
  6. Häll på passerade tomater och smeta ut tomaterna med hjälp av en sked till ett tunt lager.
  7. Sätt in plåten längst ner i den varma ugnen och grädda i ungefär 10 minuter. Pizzan får inte brännas utan ska bara bli färdiggräddad i bottnen.
  8. Ta ut pizzan ur ugnen och lägg på ostblandningen och eventuell annan fyllning. Strö till sist på oregano. Grädda färdigt i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär pizzan i "klyftor" och servera direkt!
  9. Buon appetito!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.