Mustig, smakrik och supergod lasagne som är riktigt lyxig! Det finns ett uppsjö av recept på lasagne men detta är absolut en favorit!
Instruktioner
- Köttfärssåsen:
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i små tärningar och strimla sellerin. Skär pancettan i små tärningar. Putsa och finhacka kycklinglevern. Fräs grönsaker och pancetta i smör några minuter. Tillsätt lever och färs, höj värmen och bryn. Smula med en trägaffel så att färsen finfördelas.
- Tillsätt vinet och låt de koka in till hälften. Tillsätt tomater och kryddor. Sjud på svag värme under lock i 1-1½ timme. Rör då och då. Tillsätt lite varmt vatten under koktiden om de behövs, men mot slutet av koktiden ska vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.
- Vit sås:
Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
- Själv lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, köttfärssås, mozzarellabitar och det mesta av parmesanosten. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över resten av osten. Gratinera i ugnen i ca 40 minuter.
- Servera gärna lasagnen med en sallad med rucola i.
Publicerat den
7 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar