Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äkta lasagne alla bolognese deluxe

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mustig, smakrik och supergod lasagne som är riktigt lyxig! Det finns ett uppsjö av recept på lasagne men detta är absolut en favorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttfärssåsen: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i små tärningar och strimla sellerin. Skär pancettan i små tärningar. Putsa och finhacka kycklinglevern. Fräs grönsaker och pancetta i smör några minuter. Tillsätt lever och färs, höj värmen och bryn. Smula med en trägaffel så att färsen finfördelas.
  2. Tillsätt vinet och låt de koka in till hälften. Tillsätt tomater och kryddor. Sjud på svag värme under lock i 1-1½ timme. Rör då och då. Tillsätt lite varmt vatten under koktiden om de behövs, men mot slutet av koktiden ska vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vit sås: Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
  4. Själv lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, köttfärssås, mozzarellabitar och det mesta av parmesanosten. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över resten av osten. Gratinera i ugnen i ca 40 minuter.
  6. Servera gärna lasagnen med en sallad med rucola i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.