Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärsbiffar med västerbottenost och Sås

 
Skriv ut

Saftiga biffar med tydlig smak av västerbottenost. Passar bra att bjuda vännerna på! :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Låt den svettas i en panna med smör. Häll på ströbröd på färsen och häll över grädden. Låt stå några minuter tills ströbrödet svällt. Tillsätt ägg, lök, ost, salt och peppar och blanda allt. Forma biffar och stek dem i smör på båda sidorna tills de är genomstekta (ca 15min).
  2. Sås: Koka upp vatten med buljong och tillsätt creme fraiche och eventuellt lite soja för färgens skull. Låt puttra några minuter. Red såsen med maizena.
  3. Servera biffarna med kokt potatis eller klyftpotatis och en god gelé.
  4. Bon apetit

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.