Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärskebab med bönsallad och raita

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga och smakrika spett med matig bönsallad och fräsch myntasås. Får du inte tag i älgfärs går nötfärs lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, slanta och koka morötterna lite lätt, så att de ändå har lite "spänst" kvar. Skär paprikan i bitar. Blanda alla ingredienser till bönsalladen i en skål och ställ kallt.
  2. Blanda ingredienserna till raitan och ställ kallt fram till serveringen.
  3. Blanda älgfärsen med salt, pressad vitlök, kryddor och grädde. Arbeta ihop till en smidig färs.
  4. Forma färsen till 12 avlånga kebaber. Stek dem runtom i omgångar i en stekpanna i smör ca 5 minuter. Sätt grillpinnar i kebaberna - det ser trevligare ut vid serveringen.
  5. Servera spetten med bönsalladen och Raita. Dekorera med färsk mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.