Saftiga och smakrika spett med matig bönsallad och fräsch myntasås.
Får du inte tag i älgfärs går nötfärs lika bra.
Instruktioner
- Skala, slanta och koka morötterna lite lätt, så att de ändå har lite "spänst" kvar. Skär paprikan i bitar. Blanda alla ingredienser till bönsalladen i en skål och ställ kallt.
- Blanda ingredienserna till raitan och ställ kallt fram till serveringen.
- Blanda älgfärsen med salt, pressad vitlök, kryddor och grädde. Arbeta ihop till en smidig färs.
- Forma färsen till 12 avlånga kebaber. Stek dem runtom i omgångar i en stekpanna i smör ca 5 minuter. Sätt grillpinnar i kebaberna - det ser trevligare ut vid serveringen.
- Servera spetten med bönsalladen och Raita.
Dekorera med färsk mynta.
Publicerat den
6 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar