Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta med hela färska champinjoner

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Sagolik gryta på älg, enkel att göra sköter sig nästan själv. Just att man bryner köttet i socker och smör gör att det blir en annorlunda smakupplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i mindre bitar, ta bort ev hinnor och senor. Lägg smöret i en gryta tills det smälter och blir gyllenbrunt, strö över sockret, ha i grytbitarna och bryn köttet runt om.
  2. Salta och peppra.
  3. Lägg i champinjonerna och låt dem få lite färg. Ha i grädden, sänk värmen så det bara står och småputtrar, låt puttra i ca 1 tim, smaka av så att köttet är mört och fint.
  4. Servera med kokt potatis och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.