- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En klassisk variant av gnocchi. Jag har lagt till svampen för att få med lite proteiner men rätten kan lika gärna serveras utan champinjoner.
Instruktioner
- Börja med tomatsåsen. Finhacka den gula löken. Värm oljan och stek löken på medelhög värme tills den blir genomskinlig. Finhacka vitlök och ha i tillsammans med löken, låt steka med i cirka 30 sek. Ha i burken med tomater. Låt koka upp och ha sedan i tomatpuré. Ha sedan i tabasco, salt och basilika efter egen smak (tex ett par stänk tabasco, en halv tsk salt och basilika). Låt småputtra på svag värme i ca 15-20 minuter. Är tomatsmaken för stark kan man ha i lite socker för att runda av.
- Ta fram champinjonerna, ta bort smuts och skräp med en liten borste. Du kan också skölja men då tappar svampen en del av sin smak. Dela champinjonerna i fyra delar och stek på svag värme (gärna i en teflonpanna under lock) tills allt vatten som kommer ur svampen kokat bort. Rör om ibland. Hacka purjolöken och ha i med svampen. Blanda ner allt i tomatsåsen och rör om. Häll såsen över gnocchin som kokats enl anvisning på förpackningen.
- Servera gärna med en sallad av tex tomater och rucola.
Publicerat den
5 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar