Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gnocchi med tomatsås med färska champinjoner och purjofräs

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En klassisk variant av gnocchi. Jag har lagt till svampen för att få med lite proteiner men rätten kan lika gärna serveras utan champinjoner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tomatsåsen. Finhacka den gula löken. Värm oljan och stek löken på medelhög värme tills den blir genomskinlig. Finhacka vitlök och ha i tillsammans med löken, låt steka med i cirka 30 sek. Ha i burken med tomater. Låt koka upp och ha sedan i tomatpuré. Ha sedan i tabasco, salt och basilika efter egen smak (tex ett par stänk tabasco, en halv tsk salt och basilika). Låt småputtra på svag värme i ca 15-20 minuter. Är tomatsmaken för stark kan man ha i lite socker för att runda av.
  2. Ta fram champinjonerna, ta bort smuts och skräp med en liten borste. Du kan också skölja men då tappar svampen en del av sin smak. Dela champinjonerna i fyra delar och stek på svag värme (gärna i en teflonpanna under lock) tills allt vatten som kommer ur svampen kokat bort. Rör om ibland. Hacka purjolöken och ha i med svampen. Blanda ner allt i tomatsåsen och rör om. Häll såsen över gnocchin som kokats enl anvisning på förpackningen.
  3. Servera gärna med en sallad av tex tomater och rucola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.