Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta med krut

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

En gryta med kryddning

Ingredienser

Instruktioner

Lägg den torkade svampen i blöt ca10 min. Skär köttet i tärningar (1x1 cm) och hacka löken grovt. Riv osten på den grövre sidan av rivjärnet. Häll upp svampen i en sil och låt den rinna av väl. Stek svamp och lök lätt i en del av margarinet och lägg åt sidan. Bryn köttet i resten av margarinet, lägg i svartpeppar och slå över vatten och kalvfond. Låt puttra tills köttet känns mört. Lägg i svamp, lök samt osten. Slå på grädden och låt koka upp. Smaka av och salta ev. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.