Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgrullader i gräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud några kära vänner på älgrullader som doftar vilt och skog. Du serverar dem i en mustig, rykande varm gräddsås som gör dofterna och smaken än starkare. Jag har gjort rulladerna av nötkött, inte alltid så lätt att få tag på älgkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Skölj och hacka paprikan fint.
  2. Fräs hälften av matfettet i en gryta. Lägg i paprika, purjolök och champinjoner. Låt det fräsa 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela grönsaksblandningen på köttskivorna. Rulla ihop dem och fäst med en tandpetare eller steknålar av metall.
  4. Bryn resten av matfettet och stek rulladerna runt om så att de får fin färg.
  5. Blanda samman vetemjöl och grädde. Häll redningen och buljongen i grytan. Rör om tills det börjar koka.
  6. Låt rulladerna sjuda i såsen ca 20 minuter. Ta försiktigt bort steknålarna.
  7. Smaka av såsen med salt, nymald vitpeppar och gelé. Lägg upp rulladerna på varma tallrikar och häll såsen över. Garnera med vinbären.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.