Bjud några kära vänner på älgrullader som doftar vilt och skog. Du serverar dem i en mustig, rykande varm gräddsås som gör dofterna och smaken än starkare. Jag har gjort rulladerna av nötkött, inte alltid så lätt att få tag på älgkött.
Instruktioner
- Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Skölj och hacka paprikan fint.
- Fräs hälften av matfettet i en gryta. Lägg i paprika, purjolök och champinjoner. Låt det fräsa 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela grönsaksblandningen på köttskivorna. Rulla ihop dem och fäst med en tandpetare eller steknålar av metall.
- Bryn resten av matfettet och stek rulladerna runt om så att de får fin färg.
- Blanda samman vetemjöl och grädde. Häll redningen och buljongen i grytan. Rör om tills det börjar koka.
- Låt rulladerna sjuda i såsen ca 20 minuter. Ta försiktigt bort steknålarna.
- Smaka av såsen med salt, nymald vitpeppar och gelé. Lägg upp rulladerna på varma tallrikar och häll såsen över. Garnera med vinbären.
Publicerat den
11 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar