Instruktioner
Man behöver varken tina älgskav, lingon eller ärter innan tillagningen.
Hacka löken och fräs den mjuk. Skär svampen i lagom stora bitar och stek tillsammans med löken. Salta (½-1 tsk) och peppra (1-2 krm). Ställ åt sidan.
Fräs den frysta älgskaven i smör och olja. Vänd på skaven efter en stund och skrapa av brynt älgskav med en stekspade.
Upprepa detta hela tiden tills all älgskav är finfördelad och brynt. Tillsätt svamp och lök och häll på grädde och viltfond. Tillsätt messmör och viltkrydda. Låt sjuda 3-5 min, smaka av med ½-1 tsk salt och 1-2 krm peppar. Lägg ner lingon och ärter. Koka upp och låt småkoka några min tills lingon och ärter är varma.
Ris eller potatis är gott till och gärna svartvinbärsgelé också