Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgstek

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En supergod älgstek med en sås som är helt gudomlig.

Ingredienser

Instruktioner

Bryn köttet runt om i olja i en medelstor stekgryta tills den har fått fin färg. Lyft upp köttet på ett fat. Skala lök, morot, palsternacka och rotselleri och dela i mindre bitar. Bryn grönsakerna i olja i stekgrytan. Lägg tillbaka köttet och häll i vinet. Koka upp igen och skumma av ytan. Sänk värmen och lägg i kryddorna och sätt på locket. Låt köttet sjuda på svag värme tills innetempraturen är ca 70 grader (ca 45 minuter per kilo). Lyft upp köttet. Sila av stekskyn i en kastrull. Koka ihop skyn tills det är ca 3 dl kvar. Tillsätt grädde och red med maizena. Smaka av med salt och peppar. Servera steken med sås kokt potatis, gele eller rårörda bär och lättkokta gönsaker. t ex morot och brocolli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.