Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ängamat

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassisk jättegod soppa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, salt och buljongtärning. Lägg i blomkål och morötter och sjud dem mjuka, tar ca 7 minuter. Lägg ner ärtor och spenat.
  2. Red soppan med mjölet och lite av mjölken, vispa ner smöret och sjud soppan i ca 3 minuter. Tillsätt resten av mjölken, hetta upp och strö över persilja.
  3. Servera gärna med hembakat bröd och ost.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • The_mama97mia 4 augusti 2011

    Utgick från ditt recept idag, men som vanligt gjorde jag inte riktigt som det står. Inget mjöl, hade lite grädde istället, och sen tillsatt lök och vitlök, ist fö bladspenat tog jag brytbönor. Gott grundrecept i alla fall!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.