- Serverar: 1 portioner
- Tid: 55 minuter
Skriv ut
Perfekt när man fått äggvitor över!
Instruktioner
- Vispa äggvitor och ättiksprit i en ren skål till hårt skum. Tillsätt strösockret gradvis under fortsatt vispning.
- Sikta ihop florsocker, mjöl, vaniljsocker och salt.
Vänd försiktigt ner i äggvispet lite i taget.
- Häll smeten i en osmord rund och hög bakform (20-22 cm i diameter).
- Knacka på formen försiktigt för att få bort eventuella luftbubblor.
- Grädda i 175 grader i 40 minuter eller tills kakan känns fast när du trycker lätt med ett finger.
- Vänd formen omedelbart upp och ner på ett galler.
Låt kakan svalna under formen i ca 40 minuter innan den glaceras.
- Rör ihop florsocker och vatten till glasyren och täck kakan, garnera med färska eller frysta bär.
Publicerat den
17 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar