Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Änglakaka (Angel Food Cake)

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Perfekt när man fått äggvitor över!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitor och ättiksprit i en ren skål till hårt skum. Tillsätt strösockret gradvis under fortsatt vispning.
  2. Sikta ihop florsocker, mjöl, vaniljsocker och salt. Vänd försiktigt ner i äggvispet lite i taget.
  3. Häll smeten i en osmord rund och hög bakform (20-22 cm i diameter).
  4. Knacka på formen försiktigt för att få bort eventuella luftbubblor.
  5. Grädda i 175 grader i 40 minuter eller tills kakan känns fast när du trycker lätt med ett finger.
  6. Vänd formen omedelbart upp och ner på ett galler. Låt kakan svalna under formen i ca 40 minuter innan den glaceras.
  7. Rör ihop florsocker och vatten till glasyren och täck kakan, garnera med färska eller frysta bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.