Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbullar med havreströssel

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En hybrid av kanelbullar och äppelpaj, där bullarna bakas tätt ihop i en långpanna för att bli extra saftiga och goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med vetedegen. Ljumma mjölken till ungefär 30 grader. Smula ned jästen i en degbunke, häll över mjölken och rör tills jästen lösts upp. Blanda de torra ingredienserna och häll allt i degbunken. Tillsätt även smöret i klickar. Arbeta ihop till en deg och knåda den ordentligt, antingen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt 40 minuter.
  2. Rör under tiden ihop smör, socker och kanel till fyllningen. Skala och riv äpplena, mät upp och krama försiktigt ur litet av vätskan ur det rivna fruktköttet. Blanda ihop havreströsslet genom att smälta smöret, tillsätta de torra ingredienserna och röra ihop till en smulig blandning.
  3. Smörj en ugnsform, ca 20x20 cm. Knåda den jästa vetedegen lätt på bakbordet och kavla ut till en avlång rektangel. Bred på fyllningen, strö över äpplet och rulla ihop degen på samma sätt som till vanliga bullar. Skär upp ca 16 mindre bullar som läggs med jämna mellanrum i den smorda ugnsformen. Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter.
  4. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö över strösslet och grädda bullpannan i nedre delen av ugnen i 200° 20-25 minuter. Låt svalna något och stjälp ut bullen ur formen.
  5. Njut med ett glas mjölk!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.