Smält margarinet, blanda i mjölken och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och lös den i lite degspad. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, så att den släpper kanterna. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter.
Knåda degen smidig på bakbord. Ta resten av mjölet om det behövs. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 25 x 45 cm.
Skala och kärna ur äpplena och dela dem på mitten. Skär dem i tunna skivor. Bred ut margarinet, strö på socker och kanel och lägg på äppelskivorna. Rulla ihop degen från långsidan. Var försiktig så att den inte går sönder. Skär i bitar.
Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna ca 8 minuter i 250°.