Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbullar med kardemumma

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Dessa goda bullar passar både till kaffe och som matbröd. Kardemumman doftar härligt och äpplena ger fin syra. Receptet kan också bakas med torkade äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till vätskan är fingervarm. Häll över i en bunke och smula i jästen. Blanda i salt, socker, kardemumma och ägg. Tillsätt de hackade äpplena. Blanda i rågsikt och vetemjöl och arbeta degen så att den blir smidig och börjar släppa från bunkens kanter. Låt jäsa i 30 minuter.
  3. Häll upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en avlång limpa. Skär limpan i 15 mindre bitar och forma varje del till en boll. Låt jäsa på smord plåt ca 30 minuter.
  4. Grädda i ugnen 10 minuter eller tills bullarna har fått fin färg och när du knackar på undersidan och det låter ihåligt så är de färdiggräddade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.