Äpple och kanel är en klassisk smakkombination men om du även lägger till lite
mörk choklad kommer dina smaklökar att studsa till av glädje!
Instruktioner
- Börja med pajskalet. Arbeta ihop mjöl, mandel, socker och smör till en deg.
Tryck sedan ut degen i en pajform.
- Sätt pajskalet kallt i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.
Grädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.
- Gör fyllningen: Bryt chokladen i mindre bitar och lägg på det varma, gräddade pajskalet så att
chokladen smälter. Pensla ut chokladen över hela formen. Ställ den kallt.
- Skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Stek dem lätt i margarin.
- Blanda råsocker och kanel. Rör runt så att äpplena blir lätt karamelliserade.
Låt dem svalna något. Fördela äppelfyllningen i pajskalet.
- Riv chokladen grovt och garnera sedan pajen med rivet och några blad citronmeliss.
- Vispa grädden och rör ner vaniljsockret. Servera pajen med en klick vaniljgrädde.
Publicerat den
3 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar