Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj med galler

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Pajälskarnas dröm! Den här kalorisnåla varianten är både frisk och saftig i smaken. Dessutom har den ett knaprigt pajskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och mald kanel i en matberedare. Tillsätt kesella, mjölk och ägg. Kör samman till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
  2. Dela degen i två lika stora bitar och ställ den övertäckt i kylen i ca 30 minuter.
  3. Skölj, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en kastrull. Häll på socker och äppeljuice. Låt koka sönder på svag värme under omrörning. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ta ut degen. Kavla ut den ena biten till en rund platta som passar pajformen. Klä formen med degen och förgrädda 10 minuter. Kavla ut den andra deghalvan till en rektangel och sporra ut remsor.
  5. Häll äppelmoset i pajdegen och pudra över kanel. Lägg degremsorna som ett galler över äppelmoset. Baka pajen i mitten av ugnen 30-40 minuter. Pudra över florsocker före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.