Pajälskarnas dröm! Den här kalorisnåla varianten är både frisk och saftig i smaken. Dessutom har den ett knaprigt pajskal.
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och mald kanel i en matberedare. Tillsätt kesella, mjölk och ägg. Kör samman till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
- Dela degen i två lika stora bitar och ställ den övertäckt i kylen i ca 30 minuter.
- Skölj, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en kastrull. Häll på socker och äppeljuice. Låt koka sönder på svag värme under omrörning. Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta ut degen. Kavla ut den ena biten till en rund platta som passar pajformen. Klä formen med degen och förgrädda 10 minuter. Kavla ut den andra deghalvan till en rektangel och sporra ut remsor.
- Häll äppelmoset i pajdegen och pudra över kanel. Lägg degremsorna som ett galler över äppelmoset. Baka pajen i mitten av ugnen 30-40 minuter. Pudra över florsocker före serveringen.
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar