Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj med hasselnötter

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Med en färdig smördegsbotten så lagar man snabbt till den här pajen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen och skär en rundel, ca 24 cm i diameter.Lägg på bakpappersklädd plåt och nagga. Lägg nötter, mandel, smör och socker i matberedare och fördela allt.
  3. Tillsätt äggulan och rör om. Bred ut nötmassan på smördegen.
  4. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Fördela klyftorna ovanpå. Smält gelé på svag värme i en kastrull och fördela över äpplena.
  5. Strö över flagad mandel.
  6. Grädda 30 minuter tills äpplena mjuknat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.