Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj på franska

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den fransk variant på äppelpaj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka in matfettet i mjölet med två knivar, arbeta raskt in övriga ingredienser, samla ihop degen. Lägg den att vila en timma i kylskåp.
  2. Använd helst en springform. Pensla den med en aning smält matfett och kavla ut degen så den blir en rundel, något större än formen. Kläd bottnen och insidorna av formen med degen.
  3. Nagga bottnen med gaffel, annars blåser den upp och blir ojämn under gräddningen. Lägg en bit aluminiumfolie över så bottnen inte blir mörk.
  4. Grädda pajbottnen 15 minuter i 225 grader.
  5. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem över pajdegsbottnen som taktegel, lite över varandra. Strö över sockret. Grädda pajen 25 miniter i 200 graders ugnsvärme.
  6. Bred purén över pajen medan den är varm. Bjud pajen ljummen tillsammans med vispad, kyld grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.