Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelrutor

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Goda och mjuka äppelrutor gräddade i långpanna eller form. Detta är ett recept från Rutiga kokboken som jag ändrat lite i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena och skär dem i tunna skivor. Täck med plastfolie under tiden du gör smeten.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp smör/margarin och ställ åt sidan att svalna. Smöra och bröa en liten långpanna eller ugnsfast form som är 20x30 cm. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggvispet. Rör till sist ner mjölken och det smälta fettet. Häll smeten i formen. Stick ner äppelskivorna. Strö över socker och kanel.
  3. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20-25 minuter. Känn efter med en potatissticka så att kakan varken är för torr eller kladdig. I originalreceptet står det 35 minuter men jag tyckte det var för länge då sockret på kakan lätt blir bränt. Jag tog ut den tidigare och resultatet blev lagom saftigt. Skär kakan i rutor direkt i formen. Servera som den är eller med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.