Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple och kanelbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

Rivet äpple tillsammans med kanelbullens fyllning blir en oslagbar kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en köksassistent eller bunke. Häll över den fingerljumma mjölken och rör om så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt det mesta av vetemjölet ca 13 dl, allt smör i bitar, socker, salt och kardemumma. Arbeta degen riktigt smidig i maskinen eller för hand. Tillsätt ev. ytterligare mjöl.
  3. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 30 minuter.
  4. Gör under tiden fyllningen. Rör samman smör med socker och kanel.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela i två delar och kavla ut varje del till en rektangel.
  6. Bred ut fyllningen. Kärna ur och riv äpplena grovt på rivjärn. Blanda dem med majsstärkelsen och fördela över degen. (Majsstärkelse suger upp saften från äpplet så att bullarna inte blir kladdiga).
  7. Rulla ihop varje rektangel till en rulle och skär i 2-3 cm bitar. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 º.
  8. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
  9. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • oOjohannaOo 29 oktober 2010

    mmm...blev saftigt och gott med äpple fyllningen. Jag ska göra om receptet någon gång. Passar utmärkt bra på hösten då man har så många äpplen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.