Rivet äpple tillsammans med kanelbullens fyllning blir en oslagbar kombination.
Instruktioner
- Smula jästen i en köksassistent eller bunke. Häll över den fingerljumma mjölken och rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt det mesta av vetemjölet ca 13 dl, allt smör i bitar, socker, salt och kardemumma. Arbeta degen riktigt smidig i maskinen eller för hand. Tillsätt ev. ytterligare mjöl.
- Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 30 minuter.
- Gör under tiden fyllningen. Rör samman smör med socker och kanel.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela i två delar och kavla ut varje del till en rektangel.
- Bred ut fyllningen. Kärna ur och riv äpplena grovt på rivjärn. Blanda dem med majsstärkelsen och fördela över degen. (Majsstärkelse suger upp saften från äpplet så att bullarna inte blir kladdiga).
- Rulla ihop varje rektangel till en rulle och skär i 2-3 cm bitar. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 º.
- Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter.
Publicerat den
25 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mmm...blev saftigt och gott med äpple fyllningen. Jag ska göra om receptet någon gång. Passar utmärkt bra på hösten då man har så många äpplen.