Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple och kanelmuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Goda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till kanelfyllningen och ställ åt sidan.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp och tillsätt äggen, ett i taget.
  3. Blanda i mjölken, vaniljen och de torra ingredienserna i äggblandningen och vispa samman allt till en jämn smet.
  4. Fyll pappersklädda formar till hälften med muffinssmet och strö kanelfyllningen över smeten. Fyll formarna nästan upp till formkanten med resten av smeten.
  5. Tryck ner äppelklyftorna till hälften i smeten. Strö över rikligt med malen kanel och grädda sedan 25-30 min i 175°C för stora muffins och något kortare tid för mindre

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kossan 7 november 2008

    Detta blev gott. Tack skall du ha. Ha en trevlig helg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.