Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple och rosmarinbröd

 
Skriv ut

Ett härligt bröd med frisk smak från äpplen och rosmarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 2 bröd
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda cider, jäst, råsocker, rapsolja, salt, och durumvete. Arbeta in vetemjölet lite i taget. Arbeta degen i 5-10 minuter. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Vänd ner äpplen och rosmarin i degen. Låt jäsa 1 timma under bakduk. Vänd upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 2 delar.
  3. Baka ut degen till två runda bröd och lägg på en lätt mjölad plåt och låt jäsa 30 - 40 minuter under duk. Skåra dem med fyra snitt med en vass kniv. Sätt in bröden i ugnen. Spraya in vatten i ugnen med en blomspruta och sänk värmen till 200 grader. Grädda bröden på falsen längst ner i ca 25 minuter. Tag ut plåten och flytta över bröden till ett galler och låt svalna utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.