Ett härligt bröd med frisk smak från äpplen och rosmarin.
Instruktioner
- Ger 2 bröd
- Sätt ugnen på 250 grader. Blanda cider, jäst, råsocker, rapsolja, salt, och durumvete. Arbeta in vetemjölet lite i taget. Arbeta degen i 5-10 minuter. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Vänd ner äpplen och rosmarin i degen. Låt jäsa 1 timma under bakduk. Vänd upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 2 delar.
- Baka ut degen till två runda bröd och lägg på en lätt mjölad plåt och låt jäsa 30 - 40 minuter under duk. Skåra dem med fyra snitt med en vass kniv. Sätt in bröden i ugnen. Spraya in vatten i ugnen med en blomspruta och sänk värmen till 200 grader. Grädda bröden på falsen längst ner i ca 25 minuter. Tag ut plåten och flytta över bröden till ett galler och låt svalna utan bakduk.
Publicerat den
31 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar