Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplefylld lammstek med rosmarin

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Denna stek av lammet, får varje gourmè till att dregla av beundran.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda tärnade äpplen och rosmarin. 3. Skär några hål i köttet med en vass kniv och fördela fyllningen i hålen. 4. Bind ihop steken med bindgarn och lägg den i en ugnssäker form. Klappa in salt, peppar och rosmarin. 5. Stick in en termometer på det tjockaste stället i köttet. Stek till innertemperatur 65 grader. 6. Lägg äppelklyftor runt steken efter 1 timme och pensla med honung. Låt vila i folie 15 minuter. 7. Skiva upp före servering. 8. Häll skyn till såsen i en kastrull. Tillsätt soja och fond. Red med maizena utrörd i lite vatten. Koka upp. Blanda ner persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.