Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplekaka med smulpaj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Tänk er detta en underbar sommardag. Detta är en mycket enkel och himmelsk god dessert eller enbart som en serverad kaka till eftermiddagskaffet. Kan naturligtvis även användas till en festdessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en eldfast form. Skala och dela äpplena i bitar. Lägg dessa i formen och strö sockret över. Gör smulpajen. Häll upp mjölet i en bunke och lägg i margarinet och sockret. Hacka med en kniv tills allt blir smuligt. Häll detta över äpplena. Ställ in i ugnen 225 grader c:a 25 minuter.
  2. Serveras ljummen med kall vaniljsås. OBS. Man kan byta ut äpplen mot ex. rabarber, krusbär m.m.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • laiske 14 september 2008

    Tack för recept på jättegod smulpaj som går snabbt och lätt att göra, nära på under tiden som kaffehurran puttrar. Mvh laiske

  • loppan35 1 mars 2009

    jättegod och snabblagad *MUMS*

  • irene_52 22 september 2011

    Detta var den godaste smulpajen jag ätit. Lätt och snabb att göra och dessutom JÄTTEGOD.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.