Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ärtrisotto med aubergine

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Denna grönvita risotto toppas med parmesanpanerade auberginestrimlor, vilket förvandlar den lättlagade rätten till en riktig delikatess.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa auberginen och skär den i ½ cm tjocka skivor på längden. Skär skivorna på tvären i ½ cm breda strimlor. Blanda citronsaften med ½ krm salt och pensla auberginestrimlorna med citronsaft. Låt dra 30 minuter.
  2. Skala löken och finhacka den. Hetta upp oljan i en stor kastrull, lägg i löken och fräs tills den är mjuk.
  3. Tillsätt riset, rör om och fräs hastigt. Häll på grönsaksbuljongen. Tillsätt lagerblad och lite salt. Lägg på locket och koka riset 35 minuter. Häll i de frysta ärterna och koka ytterligare fem minuter.
  4. Blanda ströbrödet med hälften av parmesanosten samt lite salt och peppar. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Vänd auberginestrimlorna i uppvispat ägg och sedan i ströbrödsblandningen.
  5. Hetta upp hälften av smöret i en teflonstekpanna och bryn hälften av auberginestrimlorna tills de är gyllene. Hetta upp resten av smöret och bryn även resten av strimlorna.
  6. Rör ner crème fraiche, resten av parmesanosten och persiljan i ärtrisotton. Ta bort lagerbladet och smaka av med salt och peppar. Lägg upp risotton med auberginestrimlor på tallrikar och garnera med rosmarin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.