Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ajvar Relish socker- gluten- och fettfri

 
Skriv ut

Ett supertips på ett allt-i-allo-recept som passar till det mesta är Ajvar Relish. Det är en paprika och auberginebaserad sås eller röra som du kan använda på smörgåsen istället för leverpastej, till grönsakerna eller köttet som en salsa eller som smaksättare i en hel rätt. Ajvar Relish finns att köpa som färdig produkt i de flesta välsorterade matbutikerna och finns i olika styrkor. Att tillverka den helt själv roligare och ger möjlighet till egna smakvariationer och experiment.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grilla paprikan och aubergin i ugn tills skalet blir helt svart.
  2. Låt svalna i en plastpåse medan den hackade löken och vitlöken steks mjuka i stekpanna. När paprikan och auberginen kallnat är skalen lätta att få bort.
  3. Lägg dem därefter i en mixer tillsammans med övriga ingredienser. Mixa ihop till en lagom konsistens och smaka av med kryddor samt om DU vill, så droppa lite olja och vinäger i.
  4. Förvara i en burk i kylskåpet

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.