Albondigas är chilenska köttbullar kokta i en tomatsås.
Tomatsåsen får en fyllig och len smak tack vare kaffegrädde, socker och lagerblad.
500 kalorier per portion
Instruktioner
- Börja med potatismoset. Skala potatisen och dela den i mindre bitar, koka potatisen tills den är mjuk, ca 20 minuter.
Häll av vattnet och tillsätt smör, mjölk, salt och peppar.
Kör med en elvisp tills det är mos.
- Blanda färs, salt och peppar i en bunke. Forma smeten till 12 stora bullar. Hacka all lök och fräs den i smör i en stekgryta.
Tillsätt tomater, kaffegrädde, lagerblad, socker, salt, peppar och oregano. Låt köttbullarna koka i såsen i 10-12 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
- Servera köttbullarna med potatismoset och kokt broccoli.
Publicerat den
19 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har gjort och ätit detta idag. Jätte,jätte god sås. Slickade nästan tallriken. Den kommer vi säkert göra igen i något annat sammanhang, till pasta kanske. Köttbullarna var också helt ok. Vissa i familjen tyckte dom blev för hårda och kompakta. Kanske pga av att man inte ska ha ströbröd och ägg i som i våra svenska köttbullar. Fast dom ska säkert vara så. Denna rätt kommer vi absolut att göra igen, men kanske ändra lite på köttbullarna. Tack för en bra variation till våra vanliga köttfärsrätter.