Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alla tiders kladdkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Denna kaka innehåller bara 4 ingredienser, däribland något otippat mjuk tofu, men det gör den här kakan oslagbart chokladig och perfekt kladdig! Så gör den här kakan minst 1 gång, jag lovar, det kommer bli fler! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en rund form, ca 23 cm i diameter. Klipp ut en cirkel bakplåtspapper att lägga i botten. På så sätt får du ut kakan mycket lättare.
  2. Skär smöret i tärningar och hacka chokladen. Lägg ner i en kastrull och smält ihop allt på låg värme. Häll ner chokladsmeten i en mixer tillsammans med tofu och socker. Mixa till en slät smet. Du kan även göra det här med en stavmixer. Slå mixerskålen i bordet några gånger så att eventuella luftbubblor försvinner. På så sätt får du en slätare kaka när den är färdig.
  3. Skrapa ner smeten i den förberedda formen. Täck lätt med ett ark aluminiumfolie. Ställ ner formen i en större gratängform med höga kanter. Fyll med kokande vatten så att det kommer upp till ungefär mitten av springformen. Ställ in formen i ugnen i 1 timme.
  4. Ta ut och lyft upp formen ur vattnet. Låt svalna helt i kylen. Dra med en kniv runt kanten på formen och vänd upp kakan på ett fat. Dra av bakplåtspapperet och vänd tillbaka kakan på ett serveringsfat så att rätt sida hamnar upp. Servera som den är eller med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.