Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikanska äppelpannkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova dessa saftiga pannkakor istället för den traditionella kakan till kaffet. Eller ät dem till en försenad frukost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 75 grader. Vispa äggen luftiga. Blanda ner citronskal, farinsocker, vaniljsocker, salt, kanel och muskot. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta över mjölet och blanda ner det i smeten. Täck över och låt stå i 15 minuter.
  2. Dela äpplena i fjärdedelar. Ta bort kärnhusen. Skär äppelbitarna i tunna skivor. Droppa över citronsaften. Smält 1 msk matfett i en teflonstekpanna. Lägg på tre små klickar smet och grädda i 4-5 minuter.
  3. Lägg en äppelskiva ovanpå varje pannkaka och vänd dem. Baka i ytterligare 3-4 minuter. Förvara pannkakorna i ugnen så håller de sig varma. Fortsätt grädda resten av pannkakorna på samma sätt.
  4. Lägg upp pannkakorna på tallrikar och servera dem med äppelskivor och lönnsirap. Garnera ev med kanelstång.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.