Prova dessa saftiga pannkakor istället för den traditionella kakan till kaffet. Eller ät dem till en försenad frukost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 75 grader. Vispa äggen luftiga. Blanda ner citronskal, farinsocker, vaniljsocker, salt, kanel och muskot. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta över mjölet och blanda ner det i smeten. Täck över och låt stå i 15 minuter.
- Dela äpplena i fjärdedelar. Ta bort kärnhusen. Skär äppelbitarna i tunna skivor. Droppa över citronsaften. Smält 1 msk matfett i en teflonstekpanna. Lägg på tre små klickar smet och grädda i 4-5 minuter.
- Lägg en äppelskiva ovanpå varje pannkaka och vänd dem. Baka i ytterligare 3-4 minuter. Förvara pannkakorna i ugnen så håller de sig varma. Fortsätt grädda resten av pannkakorna på samma sätt.
- Lägg upp pannkakorna på tallrikar och servera dem med äppelskivor och lönnsirap. Garnera ev med kanelstång.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar