Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikanska kesopannkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En lite sundare och mättande version av Amerikanska pannkakor, dom innehåller extra kalium och proteiner och blir extra fluffiga. Enligt min är detta dom perfekta pannkakorna och jag kan verkligen inte få nog av dom. Hoppas ni blir lika förtjusta i dom som jag är!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en stor skål. Vispa ihop ägg, keso, mjölk och olja i en separat skål. Vänd försiktigt ner ägg blandningen i mjöl blandningen, vispa inte för hårt för då blir pannkakorna sega och inte lika fluffiga. Det gör inget om det blir små mjöl klumpar kvar.
  2. Olja en stor stekpanna med lite matfett och värm den till medelvärde, klicka ut smeten med en sked (ungefär 4 msk per pannkaka). Stek tills dom börjat stelna lite vid kanterna och är gyllengula, vänd dom och stek tills dom är gyllengula på andra sidan också, (ungefär 5 min totalt.)
  3. Servera med en klick smör och äkta lönnsirap. (Akta dig dock för det som kallas "Pancake Syrup" då det är majssirap med lönnsirap smak, det är bara äckligt sött.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.