Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz tapenadefyllda kycklingfiléer.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Brukar roa mig med att kolla lite på de hyllor i butiken som innehåller allehanda inläggningar och ovanliga röror på burk. Köper hem ett gäng ibland och då andan faller på så kanske det kan komma något gott ur det. Här blev det en riktigt god smakupplevelse som jag kommer att göra om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna mitt itu. Skär en skåra i varje bit. Lägg i tapenade i skårorna, använd ca 2 tredjedelar av burken. Krydda med salt och vitlökspeppar runtom filéerna. Lägg dem i en ugnsfast form.
  2. Strimla purjon och paprikan och fördela tillsammans med de tunt skivade vitlöksklyftorna runt kycklingbitarna. Ringla lite smörolja över och sätt in i ugnen på 250° ca 10-15 min. Rör under tiden samman grädde, crème fraiche, lökfond, resten av tapenaden och den rivna osten. Ta ut formen och häll röran över kycklingen. Sänk värmen i ugnen till 150° och sätt in formen i ca 20-30 min.
  3. Servera gärna hemgjorda klyftpotatis till och en god sallad.
  4. Tips! Pröva Frasiga klyftpotatis som ros lagt in här på MK.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.