Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananasglass i eget skal

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ser originellt och festligt ut att servera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av toppen på ananasen (ungefär som man toppar bullen till en semla) och låt bladrosetten sitta kvar uppepå locket. Gröp ur köttet och mixa. Spara skalen.
  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt honung, rumsvarm ost och ananasköttet. Blanda väl. Vispa och vänd ner grädden.
  3. Fyll de sparade ananasskalen med smeten och sätt locket överst. Frys glassen i minst ett dygn. Om man inte får plats med all glass i skalen, kan man frysa in resten i en skål och skeda upp en glasskula extra bredvid vid serveringen.
  4. Dekorera med kokosflingor, citronmelissblad och en skivad jordgubbe, om det är säsong för sådana.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.