Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananaskyckling i het sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud små skålar med olika tillbehör, så kan var och en själv bestämma "hettan".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i ca 8 bitar. Bryn dem gyllene i lite matfett i en stekgryta. Ta upp dem. Salta och peppra.
  2. Rör ner soja, ingefära, farinsocker, ananasjuice, vinäger och vatten i grytan.
  3. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ner den i grytan tillsammans med pressad vitlök. Låt skyn koka upp. Lägg ner kycklingbitarna och ananasskivorna. Låt allt puttra på svag värme under lock i ca 30 minuter eller tills kycklingen är mör.
  4. Ansa och strimla purjolöken. Lägg ner den i grytan och låt allt puttra i ca 5 minuter till. Tillsätt mera vatten under koktiden om det kokar bort.
  5. Ta upp kycklingbitarna och ananasskivorna och lägg det på ett serveringsfat. Rör ut potatismjölet med lite vatten och red av skyn. Blanka av med lite smör. Häll skyn över kycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.