Med hälsningar från den soliga södern.
Instruktioner
- Dagen innan kokar man ihop 200 g socker med 2 dl vatten i en kastrull och låter sockerlagen svalna. Skala ananasen och skär med en stor kniv 6 eller 9 ungefär 1 cm tjocka skivor en bit in i frukten. Skär bort det vedartade partiet i mitten. Låt ananasskivorna dra i sockerlagen över natten
- Skär resten av ananasen i små tärningar. Blanda med resten av sockret , amaretton och citronsaft och purea med mixer.
- Fyll ananasmassan i en grund metallform och ställ i frysen i minst 4 timmar. Ta ut formen då och då och rör runt med en gaffel, så sorbeten blir lätt och luftig.
- Sätt ugnnen på 130 grader. Låt de inlagda ananasskivorna rinna av ordentligt, lägg dem på bakpapper och torka dem på ett galler i ugnen i ungefär 1 ½ timme. Ta ut ananasskivorna och låt dem svalna på ett galller.
- Servera som små torn av 2-3 ananaschips med sorbet emellan och pudra med florsocker.
Publicerat den
2 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar