Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananastårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Denna härliga fruktiga och saftiga tårta bakar du i ett nafs. Vad passar väl bättre en ljummen sommarkväll i bersån tillsammans med goda vänner?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
  2. Smält smöret på svag värme. Blanda det smälta smöret med ananasspadet. Rör ner blandningen i smeten.
  3. Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Om du först smörjer formen glider inte papperet.
  4. Lägg ut ananasen på bakplåtspapperet. Fördela sedan smeten över frukten. Grädda kakan ca 25 minuter.
  5. Ta ut kakan och låt den svalna. Stjälp upp den på en bricka eller liknande. Det blir extra fint om kakan läggs på ett tårtpapper. Låt kakan svalna.
  6. Vispa grädden med florsockret och bred ut på kakan. Dekorera med färska bär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mysticdream 2 december 2012

    Det står att bakpulver ska vara med, men inte hur mycket????

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.